Boekenserie

In De houten kampeerstad van Rotterdam aan zee (deel 1 en 2) beschrijft Mario Bruijns de geschiedenis van recreatieoord Hoek van Holland.

Inhoudelijk
De boekenserie vertelt het verhaal van de Rotterdamse arbeiders die naar Hoek van Holland kwamen en daar hun eigen kampeerstad creëerden. Samen met de foto’s geven de boeken een mooi beeld van het kampeerleven en de vrijetijdsbesteding van de Rotterdamse arbeider in de vorige eeuw.

Best gedocumenteerde vakantiepark
Met de boekenserie De houten kampeerstad van Rotterdam aan zee is Recreatieoord Hoek van Holland het best gedocumenteerde vakantiepark van Nederland. Interessant voor iedereen die het historische huisjeskamp ooit heeft meegemaakt en voor de huidige recreant. Voor de Hoekenees en voor de Rotterdammer. En voor de gemeente Rotterdam.

Maar ook voor iedereen met interesse in Rotterdamse geschiedenis, voor liefhebbers van de geschiedenis van recreatie en vrije tijdsbesteding in Nederland vanaf de jaren ’20 van de vorige eeuw.

recreatieoord hoek van holland boekenserie mario bruijns

Uitgave
De boeken zijn uitgegeven door uitgeverij Ad. Donker / Coolegem Media.

Deel 1:

  • Beschrijft de periode 1921-1945.
  • Verscheen op 14 juni 2013.
  • ISBN: 9789061006763

Deel 2:

  • Beschrijft de periode 1946 tot 2016.
  • Verscheen op 27 juli 2016.
  • ISBN: 9789491354571

De houten kampeerstad in top-10

Leuk om te melden is dat het 1e deel van De houten kampeerstad van Rotterdam aan zee een plaatsje heeft veroverd in de top 10 van beste boeken over Rotterdam.

“Het werk van Mario Bruijns vonden we het meest uniek van alle boeken over Rotterdam die we gelezen hebben. De echte Rotterdamse werkhouding komt in zijn onderzoek prachtig naar voren”.

” Lees alles over het kampeerterrein waar vroeger (in de jaren twintig en dertig) de harde werkers van Rotterdam ’s zomers hun tijd doorbrachten. De verhalen, maar ook de foto’s met kampeertaferelen spreken boekdelen”.

 

recreatieoord hoek van holland boekentips top 10 Rotterdam mario bruijns

©